Lemaradtál a Buboca Rádió mai adásáról? Olvasd vissza munkatársaink beszámolóját, így megtudhatod, mi történt ma a Buboca utcai Lakóparkban.

11.26-án is lesz Beszédindító foglalkozás
2018.11.23. Megosztás
A múlt heti - 11.19-ei Buboca Baba Klub és Tanoda Beszédindító foglalkozása a Vízivárosi Klubban remélem neked is tetszett!
- Hallhattátok a "Katica szempöttyöket", ezek azok, amikre érdemes odafigyelni akkor, amikor gyermekünkkel beszélgetünk. (Nem mindenki vitte el a segédanyagot, de jövő héten ezt lehet pótolni)
- Láthattatok példát arra is, hogy milyen helyzetekben tudtok otthon gyakorolni, illetve milyen eszközökkel. Jövő héten ezt még több oldalról fogjuk gyakorolni. 
- Illetve ízelítőt kaptatok arról, hogyan oldhatók meg a "problémás" nevelési helyzetek. A beszédindítón biztonságos környezetet teremtünk, így későbbiekben, nagyobb gyerek csoportokban nem kell majd aggódnotok. Egyrészt segítek megérteni az okokat, amivel később felismerhetitek gyermeketek apró jelzéseit is, másrészt a beszéd beindulásával a kommunikációs gátoltság okozta frusztráció is oldódik.
11.26-án ismét lesz beszédindító foglalkozás! 
Ki tud jönni?
- Szeretnélek megkérni titeket arra, hogy erre az alkalomra hozzatok bármi olyan gyereknek adható tárgyat, amit meg tud fújni, és hangot ad (vagy valami látványos cselekvés történik). 
Nem baj, ha még nem megy neki, majd gyakoroljuk.
 
Ilyenek lehetnek pl.: síp, furulya, triola, madársíp, van egy úgynevezett "rizo kazoo" műanyag gyerek síp is, (szilveszteri) tromita, szájharmónika, 
Ha nincs otthon, vagy gond beszerezni, semmi baj, megoldjuk.  
Végső soron egy szívószál is jó vagy buborékfújó is jó - de ezek lesznek nálam) 
 
 

Legutóbbi bejegyzések:

Régebbi bejegyzések: