Lemaradtál a Buboca Rádió mai adásáról? Olvasd vissza munkatársaink beszámolóját, így megtudhatod, mi történt ma a Buboca utcai Lakóparkban.

A csodálatos hét
Szerző: Anna
2017.11.06. Megosztás

Anya azt mondta, hogy a hetes egy nagyon misztikus szám, mindenféle dologgal kapcsolatba lehet hozni, majd mesél róluk, ha nagyobb leszek. Igazából az én életemhez is köthető a hetes szám, mert már 7 hónapos vagyok! 7,07 kg a súlyom. Csomó hetessel kapcsolatos dolgot tudok magamról nektek mesélni! Lássuk:

Életem során már 7 esküvőnek örülhettem. Az egyiken olyan jól éreztem magam, hogy még a menyasszonyt is felkértem táncolni, legalább 7-szer.

Már 7 helyen tudok (el)aludni: anya cicijén, apa vállán, az ágyamban, babakocsiban, az autóban, nagymamáéknál, anya vállán (bár ez utóbbit még ritkán csinálom).

Otthon 7 helyen szoktam játszani: a saját ágyamban, a játékszékemben, anyáék ágyán, a pelenkázón, fürdőkádban, a játszószőnyegemen, és ha anya nem figyel, akkor egyre gyorsabb tempóban lemászom róla és garázdálkodok a parkettán is.

7 dologgal szeretek játszani a legjobban, pl. a játéktelefonommal, a lábammal, sőt kisautókkal is.

7 dologban vagyok anya és apa segítségére: •hogy izmosodjanak, (hiszen egyre nehezebb vagyok, s engem még visznek, hoznak, hordoznak, emelgetnek); •öltözködéskor tartom a lábam, és a ruha ujjába is a gyorsabban belebújtatják a kezem, mert segítek; •egyedül lehúzom a zoknimat (néha akkor is, ha nem kellene); • egyedül megtörlöm az orromat (többnyire anya pólójába); • kipancsolom a vizet a kádból, szóval segítek felmosni; •már „majdnem” önállóan eszem (cicizés nagyon jól megy, de ha mást kóstoltatnak meg velem, akkor általában nyitom a számat, vagy nyújtom a nyelvemet, elveszem anyától a kanalat, megeszem az ételt a tányérról); • ha éjszak éhes vagyok, nem kell már anyáéknak felkelni, és kivenni az ágyból, mert átmászom hozzájuk.

 7 dolog van, amit tudok:

*7 lépést tudok már mászni előre (térden, tenyéren), de utána átváltok a jól megszokott kúszásba.*7 másodpercig képes vagyok önállóan ülni, bár utána elborulok, szóval, jó, hogy anya mindig ott van.*ledöntöm a tornyot, amit anya a játék kockáimból épít; *megpróbálom elkapni a táncoló fényeket az ágyamon, falon; *a 7 perces kedvenc számomra legalább 7 egymás követő, ritmusos dobolást tudok csinálni a tenyeremmel anya vagy apa kezén vagy az asztalon; *többnyire felfigyelek a nevemre és a határozott „nem” szóra; *felkapaszkodom anyára és 2 lábra állok, de anya ezt nem hagyja túl sokáig.

Anya nagyon izgalmas ízeket mutatott nekem az elmúlt hónapban. Azt mondja elkezdtük a hozzátáplálást: alma, banán, körte, sütőtök kóstolgatásával, így most már büszkén mondhatom, hogy 7 féle ízt vagy ételt ismerek. Elsősorban az anyatejet szeretem legjobban, még mindig legtöbbet abból kapok, a többi ételt csak kóstolgatom. Volt valami, ami nagyon fura ízű volt, anya azt mondja, az nem étel, hanem gyógyszer, és azért kell, hogy ne fájjon valamim. Nem szerettem, de a D- vitaminos üveget anya már a kezembe adja, és megnyalogatom, finom. Amikor anya ráteszi az üvegre a tetejét, akkor is meg szoktam nyalni, meg számba veszem, olyan jól esik az ínyemnek, hogy recés, nevetni is szoktam rajta. 

Most már hétről-hétre egyre hidegebb van, ezért akár 7 féle ruha is van rajtam. Szóval ilyen egy csodálatos hét (hónapos beszámolója).

 

 

Legutóbbi bejegyzések:

Régebbi bejegyzések: