Lemaradtál a Buboca Rádió mai adásáról? Olvasd vissza munkatársaink beszámolóját, így megtudhatod, mi történt ma a Buboca utcai Lakóparkban.

Megkapom álmaim otthonát?!
2016.05.23. Megosztás

A következő néhány bekezdésben vasárnapi és hétfői riport-műsorainkból olvashatsz egy válogatást!

"Ezen a környéken kevés a családi ház, fejlesztési ügyosztályunk munkatársainak közreműködésével, a mai napon aláírtunk - a város legfontosabb beruházásaként - egy hat házból álló lakópark építési terveit!" (Polgármester)

"Tavasz elején hallottam, ahogy a polgármester egy új családbarát lakópark építését tervezi, úgy rémlik, hat vagy nyolc, komplett, talán több szintes családi házat fognak építeni. Esetleg kertesházak lesznek?" (Anna)

"Megtaláltuk a legmegfelelőbb területet. ... A családi házak így zöld övezetben lesznek. ... Az utca meghosszabbítása és átnevezése is tervben van. ... A lakópark építése jól halad! ... A hat családi ház alapvetően egységes külsővel bír majd, de bizonyos szempontból mindegyik egyedi lesz." (Polgármester)

"Elsétáltunk férjemmel az építkezéshez, aztán úgy döntöttük megpályázzuk az egyik házat." (Anna)

"Mi jelenleg egy panelházban lakunk, ami már nagyon szűk nekünk, mert már hatan vagyunk. A klinikához közel épülne fel az új lakópark. Ezért úgy döntöttünk, hogy megpályázzuk az egyik lakást. Hát nem egyszerű. Eléggé részletesen be kell mutatni a családunkat, lakásunkat és a pénztárcánkat is, még a nagyszülőket-rokonokat is felkereshetik, hogy milyen az anyagi helyzetünk, és tényleg rászorulunk-e a lakásra. De az mindenképpen mellettünk szól, hogy a Klinikára is olyan szakorvost keresnek, amilyen én vagyok, így bízom benne, hogy két csodás dolog is összejön. Az új munka és az új lakás!" (Bianka)

"Az az nehéz, hogy családonként csak egy lakást lehet megpályázni, ha nem megfelelő kategóriában pályázunk, akkor annyi. Azt hallottuk, hogyha valamelyik család megnyeri az egyik házat, akkor legalább 15 évig ott kell lakniuk. Sőt azt is mondta valaki, hogy biztos csak olyan családok lakhatnak majd ott, akiknek fogyatékos vagy súlyos beteg gyerekük van. Mi azért is bízunk benne, hogy nekünk is van esélyünk." (Anna)

"Két olyan ház lesz, ami teljesen beépített lesz, bútorokkal és háztartási gépekkel. Ezek megpályázásakor mélyrehatóbban tanulmányozzuk majd az egyes pályázó családok életét, hiszen ezek a házak így azonnal költözhetőek lesznek. A többi ház gépészetileg komplett lesz, az egyik házban a háztartási gépekre kiegészítő pályázatot írtunk ki, amit szintén el lehet nyerni. További két ház berendezését teljes mértékben a leendő lakókra bízzuk. Ezeknek a lakásoknak a pályázata fog leghamarabb lezárulni." (Polgármester)

"Jó sok időbe telt, de sikerült megírni és beadni a pályázatot. Családunkról a videó elkészítése volt a legkönnyebb, nem görcsöltünk rajta, mindenki önmagát adta. Férjem meg profin megoldotta a videóvágását, így a szűk 15 perces időkeretet is be tudtuk tartani." (Anna)

"Láttuk, hogy a kertek rendezése is elkezdődött, s talán egy játszótér is épül, ami nagy örömmel tölt el, mert a fiaim nagyon mozgékonyak. Már látom magunkat ott... Ó, ez lenne álmaink otthona! Sőt tegnap láttuk a Helikoptert, ahogy leszáll a Kórház épületére, ez igazán kórszerű!" (Bianka)

 

Legutóbbi bejegyzések:

Régebbi bejegyzések: